Skyddsglasögon med och utan styrka (slipade med recept)

Det är dumt att riskera synen för all framtid när det finns möjligheter att skydda ögonen och se bra hela livet genom att använda skyddsglasögon. Det är oerhört många som skadar sina ögon på arbete, hemma eller när de idrottar varje år. Experter säger att 90% av skadorna hade kunnat undvikas med bra skyddsglasögon. Vi har tips och information om skyddsglasögon både med och utan styrka, har du recept så finns det bra skyddsglasögon att beställa nedan.

Vad skiljer skyddsglasögon ifrån vanliga glasögon

Många arbetsplatser har krav på skyddsglasögon. Enligt gällande EU-direktiv måste dessa vara godkända och leva upp till den standard som krävs. Risk för mekanisk, kemisk eller påverkan genom skadlig strålning förekommer på många arbetsplatser. Specialanpassade glasögon är gjorda för att vara okrossbara och kan ha inbyggt skydd mot strålning, kemi eller skarpa ljus.

Vanliga glasögon är gjorda för att du ska se bra när du håller på med vanliga dagliga aktiviteter, inte för att skydda dina ögon. Får du gnistor, sågspån eller andra föremål i ansiktet, riskerar du att få trasiga glasögon och i värsta fall krossat glas och skärvor i ögonen. Därför bör man i utsatta miljöer satsa på certifierade skyddsglasögon istället. Mer om specifika krav kan du läsa på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Slipade skyddsglasögon med styrka

Många sätter ett par skyddsglasögon utan styrka utanpå sina vanliga glasögon vilket är ett sätt att lösa problemet på. Risken är dock att det inte blir särskilt bekvämt och risken är att skyddet inte blir optimalt.

Receptslipade skyddsglasögon tjänar två syften. Dels skyddar de ögonen i utsatta arbetsmiljöer, dels får den anställde samtidigt ett bra seende.

När du behöver skyddsglas i jobbet så är det arbetsgivarens ansvar att betala synundersökning och glasögon.

När du har gjort en synundersökning så kan du ta med dig receptet och handla de glasögon som passar bäst i det stora utbud som numera finns på nätet.

Köp skyddsglasögon med eller utan styrka

Vi har här letat upp ett antal olika typer av skyddsglasögon ifrån några online butiker. Det är numera enkelt och billigt att handla på nätet och utbudet ökar väsentligt om du tittar även på nätet. Detta gör att chansen att du hittar exakt de produkter som är bäst för dig ökar väsentligt.

Söker du glasögon för skydd när du eller dina barn sportar så har vi en hel avdelning med allt som är värt att veta om just >> sportglasögon.

Här kommer ett antal exempel av olika typer av skyddsglasögon allt ifrån enkla till mer avancerade certifierade kvalitetsglas. Klicka på respektive annons så kommer du direkt in i affären och får aktuella erbjudanden på köpet.

Vi börjar med CDON och Amazon som har ett blandat utbud med en del enkla billiga men även några mer avancerade. Priser 60 kr – 1500 kr

 


Ett annat alternativ är att använda olika typer av skyddsglas för exempelvis motorcykelåkning och liknande. Dessa har ofta samma klassning som kan behövas i industrin. Kolla gärna in>> FCMoto’s sortiment, sök på skyddsglasögon så får du fram flera hundra varianter.

Eller gå till vår sportglasögon guide där du kan hitta många sportglasögon som även fungerar som skyddsglasögon.


Läs gärna mer i alla våra glasögonguider på Lazyeye.se

Uppdaterad 2022-12-25