Progressiva glasögon (Bäst i test & guide 2024)

Progressiva glasögon herr Tom Ford

Progressiva glasögon har olika styrkor i glasögonens olika synfält. Nedan förklarar vi hur det fungerar, går igenom priser och tester, var du bäst handlar på nätet samt för- och nackdelar med progressiva glas.

Vill du inte läsa mer av vår fakta nedan så rekommenderar vi TitanOptik som har ett stort utbud av många märken och typer som kan fås som progressiva, här finns även progressiva solglasögon, sportglasögon och linser. Längst ner i denna artikel hittar du fler ställen och exempel på progressiva glasögon som vi rekommenderar.

Vad är Progressiva glasögon

När du är i 40-årsåldern så börjar dina ögons elasticitet att minska och du blir mer och mer närsynt (ålderssynthet). Du kan då behöva börja att använda läsglasögon när du ska läsa en bok eller tidning. Om du inte vill ta på och av läsglasögon eller om du även behöver korrigera din syn för ett annat synfel så kan du välja progressiva glasögon.

Med progressiva linser är övergången mellan linsens krafter i linsen jämn och sömlös, vilket gör att du kan ändra fokus från avstånd till nära och bak igen, bekvämare, utan så kallade bildhopp. Skillnaden mellan dessa och bifokala (eller multifokala) är att övergången är sömlös, i ett par bifokal så är det in skarplinje mellan styrkorna som kan vara väldigt störande.

Progressiva glasögon

Med progressiva linser kan du se upp för att se tydligt över rummet och på avstånd. Du kan också se rakt fram för att exempelvis se din dator i mellanzonen och släppa blicken nedåt för att kunna läsa tydligt och bekvämt genom linsens närzon.

När man ska välja bågar till ett par glas som man vill ha så är det bäst att de är så höga som möjligt så att varje styrka ska få plats i glaset.

Progressiva glasögon olika kvalitet, bäst i test

Några skillnader på glasögon i olika kvalitet är hur stora synfälten kan vara och hur suddigt det blir i kanterna. Ju bättre kvalitet du väljer ju bredare synfält kan du få och behöver då inte röra på huvudet lika mycket för att hitta skärpan. Det kan också ta längre tid att vänja sig vid dessa glasögon.

Tester som har gjorts och som går att hitta på nätet visar att den stora skillnaden på de billigaste glasen ifrån olika leverantörer, är reptålighet, reflexbehandling samt just synfältets storlek på ytan där man har skarp syn. Vår slutsats är att du bör satsa några kronor extra för ett kvalitetsglas, du måste dock inte lägga

Pris för progressiva glasögon

Priser på glasen varierar väldigt mycket beroende på var man köper dem och vilken båge och glas som man väljer. Priset för ett par i mycket bra kvalitet kan vara väsentligt högre än för de billigaste standardglasen. Vill du få ner priset så kolla på onlinebutikerna som har möjlighet att pressa ner priser även på kvalitetsglas. Tillägget för att göra dina glasögon progressiva kan vara ifrån några hundralappar upp till flera tusen. Allt beror på båge, märke och kvalitet.

Våra slutsatser är att du bör satsa några kronor extra för ett kvalitetsglas, du måste dock inte lägga flera tusen extra för att köpa i en fysisk butik då deras produkter generellt inte är bättre än näthandlarnas.

Progressiva glasögon på nätet

Här är ett par ställen där du kan köpa progressiva glasögon online. De har alla kvalitetsglas och är trygga, kompetenta och säkra att handla hos. Varje affär har givetvis mycket mer att välja på, klicka på annonserna nedan så kommer ni direkt in i rätt sortiment och med senaste erbjudanden.

Följande butiker har vi testat & rekommenderas för köp av progressiva glasögon online

Omdöme Besök

MisterSpex

Det är enkelt att handla kontaktlinser och glasögon hos Mister Spex

  • Linser
  • Glasögon
  • Solglasögon
Omdöme Besök

SmartBuyGlasses

SmartBuyGlasses mål är att erbjuda kunder det största utbudet av solglasögon, glasögon, kontaktlinser, optiska produkter och optiska tjänster till bästa möjliga pris.

  • Glasögon
  • Solglasögon
  • Barnglasögon
  • Kontaktlinser
Omdöme Besök

SeochLe

Läsglasögon - ett av marknadens bredaste sortiment!

  • Läsglasögon
  • Läsglasögon med solskydd

Läs gärna mer på övriga avdelningar om bla:

Solglasögon

Läsglasögon

Sportglasögon

Hem

Uppdaterad 2023-12-25