Om oss

Om oss på Lazyeye

Vi vill att alla som kommer in till oss på Lazyeye.se ska känna sig välkomna och känna att de får ett mervärde. Vi delar med oss av våra gedigna erfarenheter och kunskaper så bra vi kan.

Utbildning och erfarenhet

Vi som skriver på Lazyeye gör det utifrån våra egna erfarenheter och kunskaper. Dessa har vi skaffat oss genom utbildning, arbete och utifrån det dagliga livet. Vi som skriver och testar är:

Om Andreas

Jag är förälder till två idrottsintresserade pojkar. Själv har jag högskoleutbildningar och kandidatexamen inom ekonomi, IT och  teknik. Det är till stor del mitt IT intresse och nyfikenhet som Utbildning lazyeyeligger till grund för att denna sida har skapats. Jag har i 20 år jobbat som controller, logistik- och IT-chef. Numera jobbar jag heltid med att bygga på webbsidor och att hjälpa företag att synas på Google.

Mina erfarenheter inom ögonprodukter är då främst vår ena sons behov av synträning och synkorrigering som startade upp arbetet med denna sida. Utöver detta så har våra söner ett stort sportintresse som har gjort att vi hela tiden testar och utvärderar olika typer av sportglasögon. Detta gäller bla handboll, innebandy, fotboll, cykling, simning och löpning.

Själv har jag behov och därmed erfarenhet av utnyttjandet av terminalglasögon, numer läsglasögon (tyvärr är åldern inne för det), solglasögon och även olika sportglasögon.

Om Amanda

Amanda är mamma till pojkarna och är med och skriver på denna sida. Hon är utbildad specialistsjuksköterska och har i 20 år jobbat inom landstinget som sjuksköterska. Amanda har också behov av glasögon och därmed erfarenhet av utnyttjandet av terminalglasögon, numer läsglasögon (fast hon inte vill erkänna det;)), solglasögon och även olika sportglasögon.

Källor

Vi gör mycket av vårt testarbete själva men en hel del av den information vi delar med oss av hämtar vi ifrån andra källor som vi sedan gör sammanställningar och utvärderingar av. Vi använder oss bla av Wikipedia, Vårdguiden 1177 samt St:eriks ögonklinik. När vi citerar någons arbete så anger vi det tydligt i våra texter.

Vi har även fått information direkt av optiker och ortoptister.

Kommentarer och frågor
Vi tar gärna emot tips idéer och kritik om vårt arbete, allt för att ständigt bli bättre på det vi gör. Längst ner i sidfoten hittar ni  FAQ, omdömen och kontaktuppgifter.

Vi som skriver och sköter om denna sida heter Andreas, Amanda, Olle och Viktor

Uppdaterad 2022-12-25