Bästa solglasögon 2024 för herr, dam och barn (med & utan styrka)

Här hittar du exempel på snygga, moderna och annorlunda solglasögon för herr, dam och barn (med & utan styrka). Syftet med denna är att ge dig komplett information om allt du behöver veta när du ska köpa solglasögon. Vi går nedan igenom och förklarar vad som är viktigt att tänka på när du köper solglasögon. Vilka funktioner de ska ha, storlekar, typer, styrka (slipning) och olika solglasögonmärken för herr, dam och barn. Längst ner hittar du tips och recensioner av återförsäljare som säljer äkta snygga solglasögon på den svenska marknaden med länkar till bra erbjudanden som gäller just nu.

Ett stort utbud av solglasögon kan du hitta hos >> SunGlasses Shop

Vill du gå till ett visst avsnitt direkt så kan du klicka direkt på någon av dessa rubriker:

Vad är bra solglasögon och vilka funktioner ska de ha

Solglasögon kan hindra dina ögon ifrån att skadas av solens strålar, förbättra din syn och även ge en möjlighet att visa vilken som är din stil. Huvudfunktionen är att stopp solens skadliga UV-strålning och HEV (högenergiljus, blått ljus)

Alla som spenderar tid utomhus riskerar att få skador pga UV och HEV strålning. Storleken på riskerna är olika beroende på ett antal faktorer. En faktor är var du befinner dig, UV strålningen är större i tropiska regioner nära ekvatorn. En annan är hur högt över havet du är, ju högre desto större strålning. Tid på dagen spelar också roll, när solen står högt är riskerna större.

Barn är extra utsatta och behöver använda solglasögon. Barn är ofta ute en stor del av dagen och utsätts därför av mycket strålning. Deras lins i ögat är också klarare än hos en vuxen vilket göra att uv-strålningen går djupt in i ögat.Barnglasögon mindre Ki ET LA

För att bäst skydda era ögon ifrån solens skadliga UV och HEV strålar så bör ni alltid använda solglasögon med bra kvalitet när ni är utomhus.

Köp solglasögon som blockerar 100% UVA och UVB strålning ( de som är märkta UV400 är också godkända). Försök få glasögonen att sitta när ögonen och gärna vara böjda så att så lite strålning som möjligt smiter in vid sidorna. Som komplettering så kan man använda keps eller en hatt, dessa kan ta bort upp till 50% av strålningen.

Du behöver använda solskydd även när du är i skuggan. Skugga reducerar i och för sig strålningen men strålarna reflekteras ifrån byggnader och andra ytor så du blir ändå utsatt. På vintern är det extra viktigt med solskydd inte minst när du är i närheten av snö. Om du har kontaktlinser med solskydd så bör du ändå använda glasögon då linserna inte skyddar alla viktiga delar i ögat.

Polariserade solglasögon

Att solglasögon är polariserande innebär att de reducerar reflekterande ljus som kan blända dig. Polariserade gasögon har länge varit populära ibland båtfolk och fiskare som behöver minska blänket ifrån vattnet omkring dem. På senare år har fler och fler upptäckt fördelarna och börjat använda polariserande glasögon och de är nu populära även bland exempelvis skidåkare, hojåkare, golfare, bilförare och löpare.

Så hur fungerar polariserade glasögon? Ljus sprids normalt i alla riktningar men när det reflekteras ifrån plana ytor tenderar det att bli polariserat. Detta innebär att ljuset reser i en mer enhetlig riktning som oftast är horisontell. Detta kan ge en intensitet och bländning som kan vara mycket irriterande. Polariserade solgasögon har linser som innehåller ett speciellt filter som blockerar denna typ av intensivt reflekterande ljus. En viss nackdel kan uppleves då dessa glasögonkan göra det svårt att se lcd- och ledljus eller att man missar isfläckar vid skidåkning.glasögon för bilkörning Roland Garros

Växlar du mycket mellan att vara inne och ute så kan fotokromatiska linser vara ett bra alternativ. Dessa mörknar av sig själva när du kommer ut i dagsljuset och tvärtom när du kommer in. Det är dock en viss fördröjning som kan upplevas irriterande.

Hur man väljer solglasögon

De faktorer man vill ta hänsyn till när modell ska väljas är ansiktsform, storlek, material, priset samt om det är något speciellt märke man gillar. Att ni väljer de som skyddar 100% ifrån skadlig UV-strålning tar vi nu för självklart.

Formen och storleken på dina solglasögon ska komplementera formen på ditt ansikte. Generellt sätt så kan man säga att formen ska stå i kontrast till din ansiktsform. Som exempel så bör en person med runt ansikte välja ett par bågar som är rektangulära eller med räta vinklar som är bredare och inte så höga. Detta får ansiktet att se något mer långsmalt ut. Runda glasögon på ett runt ansikte gör att det ser jätterunt ut :). När det gäller storleken så ska den i grunden följa ansiktets storlek, litet ansikte mindre glasögon.

Materialet i glasögon styr till stor del funktion och pris.

Metall, är det mest använda materialet, det är lätt att forma och justera och är generellt sett medeldyra

Nylon, är utmärkt till exempelvis aktivitetsglasögon, det är ett starkt lättviktsmaterial och klarar temperaturändringar utan att påverkas.

Titanium, hittas mest i dyrare märkesglasögon. De är mycket hållbara och repas inte i första taget.

Polykarbonat, är en månsidig tuff typ av plast. Finns i många sport och säkerhetsglasögon, kan även vara lämpliga till barn då de pallar lite tuffare tag.

Plast, kan man forma på alla möjliga sätt. De är vanligtvis de billigaste bågarna och finns i en mängd varianter.


Olika modeller av slipade solglasögon med styrka

I detta avsnitt så beskriver vi vilka olika typer av snygga modeller av slipade solglasögon som finns att köpa. Det finns tusentals modeller som man nu kan få i den styrka som man önskar.

Flera webbaffärer har bra filterfunktioner där du kan ange vilken typ du önskar och där du även kan ladda upp en bild på dig själv för att se hur glasögonen ser ut på dig. Testa exempelvis hos >>  MisterSpex  eller SmartBuyGlasses

Förhoppningsvis så har du redan ett recept på vilken styrka du behöver. I så fall så kan du gå in i vilken online affär som helst och välja modell och sedan fylla i uppgifterna ifrån ditt recept. Många erbjuder även att du kan skicka med ditt recept på din beställning så sköter de så att allt blir rätt. Har du inget recept så kan du gå och göra en undersökning hos vilken optiker som helst. Om du betalar för en synundersökning så har du alltid rätt att få med dig receptet hem så att du sedan kan handla hos vem du vill.

Du kan få de flesta typer av funktioner på dina solglasögon som du kan få på dina vanliga glasögon. Progressiva solglasögon med styrka, polariserande glas eller fotokromatiska linser finns det exempelvis möjlighet att välja på. Några som kan göra alla sina glasögon med olika typer av solglas är TitanOptik.

Klicka på annonserna nedan för att gå direkt till butik och få bästa erbjudanden.

Solglasögon med styrka i pilotbågar

Den klassiska pilotmodellen går aldrig ur tiden och är i år hetare än någonsin den finns hos de flesta märken och återförsäljare.

Runda solglasögon med styrka

Harry Potter bågar eller hipster inspirerade bågar i kraftigare material funkar alldeles utmärkt just i år.

Solglasögon med styrka i retro, wayfarer, rektangulär, oval eller butterflymodell

Dessa och andra snygga varianter hittar du om du går in via annonserna nedan.

Sportsolglasögon med styrka (slipade)

Slipade sportsolglasögon som sitter bra och är tåliga är ett måste och har utvecklats mycket de senare åren. Vi har en hel avdelning som avhandlar det mesta om sportglasögon med och utan styrka och solskydd för en mängd olika idrotter >> sportglasögon

Läsglasögon med styrka och solskydd

Ni kan läsa mer i vår avdelning på som handlar specifikt om >> läsglasögon

Solglasögon med styrka till barn

Det är som vi tidigare skrivit om superviktigt att barn skyddar sina ögon mot solens strålar. Har du rätt styrka i glasen så ökar chansen att de använder dem oftare.

Solglasögon med styrka i olika märken som Ray ban, Oakley med flera

Även dyrare, trendiga och klassiska märken kan man få med glas slipade i sin styrka. Här finns några ställen du kan vända dig till..

Solskydd att sätta utanpå glasögonon (clips-on)

Dessa finns i ett antal olika varianter, nedan ser du ett par exempel.


Solglasögon utan styrka

Behöver du inte styrka i dina glasögon så har du hur mycket som helst att välja på. Nedan visar vi på lite exempel på snygga solglasögon som förhoppningsvis kan inspirera och göra att du hittar de som är rätt för just dig. Här finns pilotbågar, runda, retro, hipster, wayfarer, butterfly och alla andra varianter du kan tänka dig. Vi har exempel på ställen där du kan köpa både billiga eller dyra glasögon i alla möjliga märken. Vi har även funnit en del ställen som har lite andra typer av solglasögon, inriktade mot en viss stil. En del bara för herr eller dam som du kan se nedan.

Sportsolglasögon

Sport solglasögon som sitter bra och är tåliga är ett måste och har utvecklats mycket de senare åren. Vi har en hel avdelning som avhandlar det mesta om sportglasögon med och utan styrka och solskydd för en mängd olika idrotter >> sportglasögon

Läsglasögon med solskydd

Ni kan läsa mer och se exempel i vår avdelning som handlar specifikt om >> läsglasögon

Solglasögon herr, olika märken och inköpsställen

Snygga solglasögon för herrar har vi hittat mängder av hos återförsäljarna nedan. Du kan här hitta märken som Ray-Ban, Oakley, Hugo Boss, Armani, Adidas, Celine, Chanel, Versace, Prada, Tom Ford, Carrera, Gucci och Dior. Vi har även hittat en del mindre producenter som har en lite egen stil som kanske passar dig som vill ha något som inte många andra har. Har du extra höga krav på kvalitet och senaste mode så har vi även skrivit en separat artikel om dyra märkessolglasögon.

Hardcasa,Solglasögon herr Hardcasa

Erbjuder moderna modekläder och accesoarer för män. De har både välkända och upcoming brands. Solglasögonmärken som Fashion, Komono, Cheap Monday. Prisläge 250 – 1100 kr. Flera erbjudanden där du kan köpa fler saker för ett paketpris.

>> Hardcasa


SaltOPeppar,Solglasögon herr SaltOPeppar

Hos SaltOPeppar hittar du solglasögonen till bästa pris med ambitionen att vara ett starkt komplement till mer exklusiva märkesbågar. Letar du efter moderiktiga brillor billigt online så har du kommit rätt. Har modeller som pilot, runda, retro, trendiga och polariserade. Prisnivå 150 kr samt mängdrabatter som 4 för 3.

>> SaltoPeppar


MisterSpex

Solglasögon herr Boss MisterSpex
Hugo Boss

Mister Spex är en ledande återförsäljare av solglasögon på nätet. De har ett heltäckande sortiment för både herr och dam, med tusentals modeller i olika material, färg och form. I nätbutiken hittar du alla de kända varumärkena, stiltips och information om de aktuella trenderna. Mängder med märken som Rayban, TomFord, Tod’s, Oakley mm. Priser mellan 300 kr upp till 7 000 kr

>> MisterSpex


Solglasögon herr RayBan Sunglasses Shop
            Ray Ban

SunGlasses Shop

Hos SunGlasses Shop hittar du de senaste solglasögonen från de största märkena inom sport, mode och designer. Välj och vraka bland solglasögon från Ray-Ban, Oakley, Chanel och Dior med många fler. Priser 175-6000 kr

>>SunGlasses Shop


SmartBuyGlasses

Störst sortiment, bäst service, fantastiska priser! SmartBuyGlasses är helt dedikerade till att erbjuda våra kunder det största utbudet av solglasögon, glasögon, kontaktlinser, optiska produkter och optiska tjänster till bästa möjliga pris. Våra kunder kan alltid lita på oss med ett stört urval av optiska produkter från de senaste trenderna till klassiska stilar som aldrig blir omodernt. Vi är stolta över att erbjuda våra kunder bra dagliga erbjudanden och garanterar en trevlig shoppingupplevelse.
              Persol

Störst sortiment, bäst service, fantastiska priser är SmartBuyGlasses mål. Stort urval av optiska produkter från de senaste trenderna till klassiska stilar som aldrig blir omodernt. Mycket stort sortiment av solglasögon ifrån alla stora och många mindre märken. Ex. Bolle, Burberry, Carrera, Julbo, Maui Jim, Oakley, Polaroid, Ray Ban och Tom Ford.  Priser ifrån 200 kr till 10 000 kr

>> SmartBuyGlasses


Hollywood

Hollywood är en skateboard, streetwear och sneakers återförsäljare från Sverige med internationellt följe. De strävar efter att hitta Solglasögon herr Skate and Destroy Thrasher Hollywooden balans mellan klassiska produkter blandat med mer limiterade special utgåvor, för alla åldrar. Märken bland annat Vans, Oakley, Chpo. Priser mellan 100 kr och 1200 kr.

>> Hollywood


Stayhard

Stayhard säger sig brinna för stil. Deras viktigaste uppdrag här på planeten är att se till att du ska hitta kläder som du älskar och som matchar din livsstil. De sägersolglasögon Nividas herr Stayhard sig vara grymt stolta över ett råbra utbud som består av kläder, accessoarer, skor, grooming-produkter och träningskläder från både välkända varumärken och dessutom en rad av nya schyssta märken.

Märken Chpo, Superdry, Le Specs, Komono, Nividas och Monokel Eyewear. Priser mellan 300 kr och 2200 kr.


>> Stayhard


Solglasögon dam, olika märken och inköpsställen

Snygga solglasögon för dam har vi hittat hos nedan återförsäljarna. Du kan här hitta märken som Ray-Ban, Oakley, Hugo Boss, Armani, Adidas, Celine, Chanel, Versace, Prada, Tom Ford, Carrera, Gucci och Dior.

Årets mode innehåller mycket naturlig look med transparenta och eleganta bågar. Även avslappnad sportig look är inne med dubbelbryggor och metallbågar. Färgstarka med flat lenses är vanligt. Blåatoner och havsinspiration finns också hos flera märken.

SmartBuyGlasses

Störst sortiment, bäst service, fantastiska priser är SmartBuyGlasses mål. Stort urval av optiska produkter från de senaste trenderna till klassiska stilar som aldrig blir omodernt. De har en inspirationsguide som ger förslag på solglasögon efter vilken personlighet du är. Som exempelvis fashionistan, affärskvinnan eller mamman.

Solglasögon dam Fendi Mister Spex
 Fendi glasögon 

Mycket stort sortiment av solglasögon ifrån alla stora och många mindre märken. Ex. Bolle, Burberry, Carrera, Julbo, Maui Jim, Oakley, Polaroid, Ray Ban, Arnette, Fendi, Calvin Klein, Carolina Herrera, Celine, Chloe, Dior och Ic!Berlin.  Priser ifrån 200 kr till 10 000 kr

>>SmartBuyGlasses


SaltoPeppar

Hos SaltOPeppar hittar du solglasögonen till bästa pris med ambitionen att vara ett starkt komplement till mer exklusiva märkesbågar. Letar du efter moderiktigaSolglasögon dam runda flat eye brillor billigt online så har du kommit rätt. Har modeller som pilot, runda, retro, trendiga och polariserade. Prisnivå 150 kr samt mängdrabatter som 4 för 3.

>> SaltoPeppar


Wakakuu

Solglasögon dam Butterschotchy Thierry Lasry
Butterscotchy ifrån Thierry Lasry

Deras målgrupp är trendiga, modeintresserade och kvalitetsmedvetna kvinnor i alla åldrar men främst 18-45 år. Wakakuu säljer handplockat high fashion mode med hög kvalitet. De har bågar ifrån bland annat Acne, Chimi, Ganni, Le Specs, Marni, Ray-Ban, Spektre och Thierry Lasry.

Priserna ligger mellan 500 kr och 5000 kr.

>> Wakakuu


MisterSpex

Solglasögon dam Vogue Eyewear
Vogue Eyewear

Mister Spex är en ledande återförsäljare av solglasögon på nätet. De har ett heltäckande sortiment för både herr och dam, med tusentals modeller i olika material, färg och form. I nätbutiken hittar du alla de kända varumärkena, stiltips och information om de aktuella trenderna. Mängder med märken som Carrera, Moschino, Jimmy Choo, Celine, Fendi, Police, Rayban, TomFord, Tod’s, Oakley mm. Priser mellan 300 kr upp till 7 000 kr

>> MisterSpex


SunGlasses Shop

Hos SunGlasses Shop hittar du de senaste solglasögonen från de största märkena inom sport, mode och designer. Välj och vraka bland solglasögon från Prada,

Solglasögon dam Celine
Celine

Versace, Persol, Celine, Ray-Ban, Oakley, Chanel och Dior med många fler. Priser 175-6000 kr

>>SunGlasses Shop


Åhlens

Åhléns har börjat med e-handel och består idag av ett noga utvalt online-sortiment inom mode för dam, herr, barn och accessoarer, samt skönhet och Solglasögon dam EoE glassesheminredning, med en mix av Åhléns egna och externa varumärken. Kunden kan välja att få sina produkter hemskickade, till

postombud eller så kan de hämtas i närmaste varuhus.

>> Åhlens


Hollywood

Solglasögon Independent Trucks
Independent Trucks


Hollywood är en skateboard, streetwear och sneakers återförsäljare från Sverige med internationellt följe. De strävar efter att hitta en balans mellan klassiska produkter blandat med mer limiterade special utgåvor, för alla åldrar. Märken bland annat Vans, Oakley, Chpo. Priser mellan 100 kr och 1200 kr.

Hollywood


Solglasögon barn, olika märken och inköpsställen

När det gäller solglasögon till barn så har vi hittat nedan inköpsställen. Man behöver börja med solglasögon så tidigt som möjligt. Skadorna som man får av UV-strålningen är kulmulativa, dvs du lägger ihop all strålning som du får under hela ditt liv. Eftersom bebisar och barn ofta befinner sig utomhus i större grad än vuxna så är det ännu viktigare att ha solskydd så mycket som möjligt. Dessa bebisglasögon bör vara gjorda i mjukt material så att bebisen inte skadar sig på dem.

>>ApoteketSolglasögon barn och bebis

De har ett antal varianter av solskydd för barn och bebisar. Alla är kvalitetssäkrade och skyddar på de sätt de ska. Finns för olika åldrar och i olika färger. Priser runt 300 kr.

>>Apoteket


SmartBuyGlasses

Störst sortiment, bäst service, fantastiska priser är SmartBuyGlasses mål. Mycket stort sortiment av solglasögon ifrån alla stora och många mindre märken. De har även ett stort sortiment av solglasögon till barn. Ex. Bolle Kids, Carrera, Julbo, Cebe, Dirty Dog, Kool kids, Oakley, Polaroid, Ray Ban Junior, SmartBuy Collection, Tommy Hilfiger, Ugly Fish och Uvex.  Priser ifrån 200 kr till 1600 kr

Solglasögon Barn Ugly Fish
Ugly Fish
Solglasögon Barn Stella-McCartney
Stella McCartney

>> SmartBuyGlasses


MisterSpex

Solglasögon Barn Ray-Ban Junior
Ray-Ban Junior

Mister Spex är en ledande återförsäljare av solglasögon på nätet. De har ett sortiment även för barn som främst består av Polaroid och Ray-Ban Junior glasögon.

Priser mellan 300 kr upp till 1100 kr

>> MisterSpex


SunGlasses Shop

Solglasögon Barn Dolce and Gabbana
Dolce and Gabbana

Solglasögon Baby BanzHos SunGlasses Shop hittar du de senaste solglasögonen från de största märkena inom sport, mode och designer. De har även ett stort urval av modeller för barn. Märken som Polaroid, Ray-Ban Junior, Baby Banz, Carrera, Dolce and Gabbana, Kidz Banz, Cebe, Police mfl.

Priser 175-1700 kr

>>SunGlasses Shop


Besök gärna några fler avdelningar på vår site Lazyeye.se

Uppdaterad 2023-12-25