FAQ & Omdömen

Frågor, svar och omdömen om Lazyeye

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får till oss. Här hittar ni även några oredigerade exempel om vad våra läsare tycker om oss. Har ni andra frågor så gå in på vår kontaktsida och skicka en fråga så svarar vi så snart vi kan.

   1. Varför har ni gjort denna sidan?
    Svar: 
    När det upptäcktes att vår son hade ett lazyeye så började vi söka på nätet efter information om allt som rör området. Vi upptäckte snabbt att vi fick läsa på en mängd olikaFrågor lazyeye ställen för att få en helhetsbild. Eftersom vi samtidigt var lite nyfikna på hur det fungerar med att bygga hemsidor så tänkte vi att vi gör en sida där man kan hitta all information man behöver på ett och samma ställe. Detta för att underlätta för andra drabbade.
   2. Hur länge finns det möjlighet att förbättra ett lazyeye?
    Svar: 
    Det finns ingen definitiv gräns för hur sent man kan förbättra ett lazyeye, generellt så brukar det talas om att det kan med ögonlappsträning kan bli bättre upp till ca 10 års ålder.
   3. Har ni testat alla ögonlappar som finns?
    Svar: 
    Nja, vi har testat många. Flera företag har varit vänliga att skicka tester till oss som vi utvärderat efterhand. Nu använder vi inte produkterna själva längre men tar till oss av vad andra föräldrar skriver till oss och på nätet.
   4. Varför så mycket om glasögon?
    Svar: 
    Efter uppskattningar som vi fått på vår hemsida så tyckte vi det var kul att utvidga den till fler områden efterhand. Eftersom vi är en aktiv familj som håller på med många sporter och aktiviteter så anser vi att vi har en bra bakgrund för att skriva om ögonprodukter. Familjen använder solglasögon, sportglasögon, linser, läsglasögon och terminalglasögon så det blev naturligt att skriva om dessa utifrån våra erfarenheter. När vi inte har egna erfarenheter så tar vi hjälp av experter inom respektive område.

Omdömen ifrån våra läsare av Lazyeye.se

här delar vi med oss av en del åsikter och kommunikation som vi har haft med våra läsare:

Mejl: Tack för en trevligt och informativ hemsida. Framförallt att ni delar med er av era erfarenheter. /Sandra b Siwerson

Svar: Stort tack, det är syftet med denna guide /Andreas

Mejl: Underbar ambition att samla ihop info om det här på en plats! Lycka till och jag och min familj återkommer med jämna mellanrum för att kolla in nyheter och artiklar.

Vänligen,
Wictoria m fam.

Svar: Lycka till själva, hoppas vi kunnat hjälpa något /Andreas

Mejl: Jättefin sida, synd att sådant här inte fanns när jag växte upp på 60-talet, mitt hö. öga åkte ofta åt sidan och jag fick glasögon med lapp. /Diana

Svar: Ja, det hade varit bra att haft mer info tidigare för oss också, då hade vi kunnat rädda mer av vår sons syn. /Andreas

Har ni fler frågor eller åsikter så gå till vårt kontaktformulär eller besök vår startsida.

Uppdaterad 2022-12-25