Glasögon för barn och vuxna

Denna avdelning är uppdelad i följande avsnitt:

Allt du behöver veta om glasögon

En komplett köpguide för att >> köpa glasögon. Hur du väljer rätt båge, olika slipningar och styrkor, beskrivning av olika synfel, köpställen och mycket mer hittar du i denna sektion.

Solglasögonguide

Dags för nya solbrillor. I vår avdelning om solglasögon kan du läs om vad som är viktigt när du ska köpa solglasögon. Rätt skydd, storlekar, typer av bågar, olika styrkor till herr, dam och barn. Du hittar även tips om återförsäljare med de snyggaste solglasögonen just nu.

Sportglasögon till barn och vuxna

I detta avsnitt ger vi fakta och tips om olika sportglasögon. Du kan läsa om vad som är viktigt i en mängd olika idrotter som segling, fotboll, löpning, cykling mm. Köpställen med lämpliga glas för olika idrotter finns också uppräknat.

Läsglasögon på nätet

Dags att investera i längre armar? Kanske bättre med ett par snygga läsglasögon med rätt styrka. Här hittar du fakta om ålderssynthet, varför du behöver läsglasögon, styrkor, olika typer samt var du köper dem bäst.

Terminalglasögon

Läsglasögon är inte samma sak som terminalglasögon. På vår sida om terminalglasögon ( bildskärmsglasögon, datorglasögon) kan du lära dig mer om vad som gäller. Regler, funktion och övrigt som du behöver tänka på. Ett antal bra ställen att handla på nätet på har vi också hittat.

Barnglasögon

Barnens glasögon har lite egna krav på hållbarhet och funktion. Därför har vi gjort ett eget avsnitt som handlar om barnglasögon, barnbågar och sportglasögon till barn. Har finns också flera inköpsställen online att välja på.

Skyddsglasögon

Att skydda sina ögon är viktigt i många sammanhang, blir du skadad är det mycket svårt att rätta till om det går överhuvudtaget. Vi har skrivit en del om vad du behöver tänka på och vilka regler som gäller samt var du kan köpa skyddsglasögon.

Glasögon utan styrka

Söker du glasögon utan att behöva korrigera något synfel. Då är du inte ensam. Det sälja fler och fler glasögon utan styrka till folk som gillar att förändra sitt utseende och hänga med i modet. Här hittar du tips om glasögon utan styrka.

Övriga glasögon

Under vår sektion med övriga glasögon så har vi samlat lite ovanligare modeller som ändå behövs för att göra vår genomgång komplett. Här kan du hitta roliga (crazy) glasögon, glasögon för bilkörning i mörker, monoklar samt glasögonfodral och tillbehör.

 

Uppdaterad 2022-12-25