Motivationsprodukter för ögonlapp & glasögon

Produkter som motiverar barn att använda ögonlappar och glasögon

Det finns en del produkter som kan hjälpa till att motivera barn att använda sina ögonlappar och glasögon. Nedan beskriver vi några som vi har hittat på nätet.

Motivera barn att använda ögonlapp

Ett annat trix är att ge barn roliga skumklistermärken som de kan leka med och där de får nya av efterhand som de är duktiga att ta på sig ögonlapparna. Dessa märken kan även sättas på ögonlapparna så att barnen tycker de ser roliga eller coola ut vilket såklart underlätta för att få dem motiverade.

Här är några exempel som ni kan hitta hos Medichope

figurer ifran dammen ogonlapp
Motivationsplansch ögonlappar
Ortopad motivation lazyeye

På sidan >> Barnmedbriller finns ett enormt utbud av produkter. De har bland annat affischer där barnen, efter att ha varit duktiga och använt sina ögonlappar en dag, klistrar dit sin lapp. Ögonlapparna bildar ett mönster som
barnen ser växa fram. Roligt och motiverande. Det finns även pussel och piratskepp där figurerna har ögonlapp vilket förhoppningsvis kan bidra till att det blir mer naturligt och coolt för barnen att använda lapparna

Fler olika typer av planscher ifrån Ortopad kan du se här

Aktivitetsbok

Hos Medichope finns även en nyframtagen aktivitetsbok. Det är en bok med 20 roliga teckningar där man kan klistra in sina använda ögonlappar och sedan färglägga bilder.

bild på baksida (2)
Aktivitetsbok-bin-1

I slutet på boken finns bra information till föräldrar med fler tips om hur man kan motivera barnen. Denna bok är framtagen tillsammans med ortoptister i Sverige och Danmark. Du hittar boken här.

docka med glasögon

Motivera barn att använda glasögon

Barnmedbrillerhar även en mängd produkter som hjälper till att göra det naturligt för   barnen att ha glasögon. Till vänster ser ni en docka med glasögon som ett exempel. Det finns mängder med produkter som glasögon fodral, sänglinnen, tavlor och mycket mer.

Bok om att ha glasögon

Hos CDON har vi hittat en sagobok som handlar om att ha glasögon. Den heter Alma får glasögon. Alma ser inte så bra och därför besöker mamma och Alma ögonläkaren. Han berättar för Alma att hon ska ha glasögon. Hos optikern väljer Alma ut de glasögon hon tycker är allra finast. Och tillsammans med pappa förbereder Alma en överraskning. Den ska hon ta med sig till förskolan när hon ska visa upp sina nya fina glasögon. En fin och informativ bilderbok om att få glasögon med goda råd till föräldrar. Gå in på>>CDON och sök på ’Alma får’ så kan ni beställa boken till ett bra pris.

>>Ögonlappar meny

>>Startsidan

Uppdaterad 2022-12-25