Bra och rejäla vinterskor till barn

https://www.protectourwinters.se/

Vi på Lazyeye värnar om allt möjligt som rör barn och deras framtid. Vi har nu fått kontakt med företaget Reima som är ett företag som utvecklar och säljer barnkläder i olika former och typer. Vi fick kontakt med dem i samband med att vi läste en artikel på deras hemsida där de presenterar ett projekt om klimatförändringarna. Risken finns att våra barn inte kommer att kunna leka i snön framöver. Detta är kanske inte det största problemet med klimatförändringar men det kan nog fungera som väckarklocka så gott som något.

POW för att barn ska kunna fortsätta leka i snön

Reima har inlett ett samarbete med Protect Our Winters vars arbete handlar om att försäkra att framtida generationer ska kunna leka i snö. Det är den

vinterskor barn

professionella snowboard åkararen Jeremy Jones som startat denna sammanslutning. Målet är att få alla som är passionerade friluftsmänniskor att bli förespråkare för klimatet. Denna grupp är stor och många brinner verkligen för vad de gör så tanken verkar riktigt bra. Ju fler som engagerar sig desto större hopp har vi.

Reimas del handlar om att de vill hjälpa till att engagera föräldrar och att försöka påverka så att snölekar kan läggas till på Unescos världsarvslista. De har bland annat startat en namninsamling som ni gärna får skriva under. Denna hittar ni på deras hemsida.

Vinterskor till barnen

Än så länge finns det snö och kyla så att hitta ett par riktigt bra och rejäla vinterskor till barnen är ett måste. Det finns en hel del billiga exemplar därute på marknaden men både tester och våra egna erfarenheter visar på att det är värt att köpa ett par kvalitetsskor ifrån början. Läckande skor eller att de inte håller värmen är fruktansvärt jobbigt och gör lätt att uteleken blir begränsad. Här är ett par av våra favoriter som vi köpt av just Reima.

Ha det skoj i snön och gör gärna en insats för klimatet så att även kommande generationer kan ha detsamma!

 

Uppdaterad 2022-12-25