Ögonlapp, dessa finns och här kan du köpa ögonlappar(stor guide)

Ögonlappar, vilka finns och var köper man dem?

Denna sida med tips har vi tänkt fylla på efterhand som vi provar nya ögonlappar. Om ni har egna tips så skicka dem till oss så lägger vi upp dem här. Mer allmän information om ögonlappar hittar ni på sidan >>allmänt om ögonlappar.

Ögonlapp i tyg, piratögonlapp

ögonlapp pirat
Ortopister och läkare förordar inte att man avänder klassiska ‘piratögonlappar’ eftersom de kanske inte täcker ögat helt.
Det kan också vara lättare att fuska genom att snegla bredvid eller ta bort den när ingen ser. Vi använder dessa ibland när man bara ska täcka ögat en kortare stund. Även för att avlasta lite och minska på irritation runt öga som lätt uppstår om man använder samma sort hela tiden.

>>Erbjudanden  från företag för att köpa ögonlappar i tyg hittar du här.

Enkla billiga ögonlappar

Dessa ögonlappar är de billigaste vi har hittat. Vi upplever att klistret är lite sämre vilket gör att de kan sitta dåligt eller inte gå att använda igen. Passar dock utmärkt om ögonlappen bara ska sitta några timmar och man kanske inte träffar så mycket folk
så det kvittar om ögonlappen är ”häftig”.

Enkel ögonlappOpticlude från 3M kostar runt 2,50 kr st. Det ingår ett antal små stickers som man kan sätta på lappen.

Coverlet lite är ett annat märke med motsvarande produkter, dessa har vi dock inte testat ännu.

>>Erbjudanden  från företag för att köpa enkla ögonlappar hittar du här.

 

Mer avancerade ögonlappar

Det vi använder mest är färgglada lappar med roliga figurer på. Det finns en uppsjö av varianter med olika motiv och utföranden.

Ögonlapp MYI Till vänster har vi en rolig och bra lapp som är av märket MYI patches. Dessa finns i mängder av utförande. De sitter väldigt bra och har bra flikar in mot näsan som gör att det blir lite enklare att använda med glasögon.

 

 

 

 

Ögonlapp

Bilden till höger är en ögonlapp som är en av vår sons favoriter, denna tillverkas av MedicHope. Dessa kan man få med en mängd olika tillbehör som man kan klistra på för att göra dem lite roligare. Brukar bli många uppskattande kommentarer. Dessa ögonlappar går för det mesta att använda flera gånger. Vi upplever att dessa ögonlappar har bäst klister. De sitter bra, de gör inte jätteont att dra bort och de går att använda mer än en gång. Du kan läsa mer om dessa >>här.

Ett annat märke är Ortopad. Dessa kommer vi att prova mer framöver. Dessa finns med olika figurer och med glitter.

>>Erbjudanden och var du köper de olika ögonlapparna hittar du här

Ögonlapp i tyg till glasögon

Hos det danska företaget Barnmedbriller.dk så har vi hittat en ögonlapp i tyg som kan sättas på insidan av barnens glasögon. Detta kan vara bra om man behöver pausa lite med ögonlappen pga irritation eller liknande. Ibland kan det också vara svårt för barn att få glasögonen att sitta bra när man har sin ögonlapp. Då kan detta vara ett alternativ, bättre än att inte ha någon alls. Bild och inköpsställe finns >>här

Motivationsprodukter

Motivationsprodukter som kan hjälpa till att få barn att använda sina glasögon och ögonlappar finns det gott om. Vi har samlat detta under avdelningen >>motivationsprodukter.

Gå vidare till:

>>Ögonlappar allmänt

>>Hur man får barn att använda ögonlapp

>>Startsidan

 

Betygsätt gärna denna sida
[Total: 1 Average: 5]